Нове дослідження дозволило вченим скласти список продуктів корисних в боротьбі з раком простати. Чоловіків, які перенесли хірургічне втручання і пройшли променеву терапію, просили дотримуватися дієти і включити в свій раціон сік граната, зелений чай, куркуму і брокколі. Наприкінці шестимісячного дослідження, рівень білка, який є показником раку, був нижче на 63%, ніж у тих, хто харчувався як зазвичай. Раніше пропонувалося, що харчові продукти, багаті поліфенолами, ефективні в боротьбі з раком. Британське дослідження, яке продемонструвало вплив продуктів харчування на рак передміхурової залози, є першим. Дієта з великим вмістом поліфенолів, природних рослинних речовин рослинного і тваринного походження, пов’язана зі зменшенням виникнення хронічних захворювань, таких як артрит, серцеві захворювання, старіння шкіри. Дослідження також встановило зв’язок регулярного вживання цих продуктів зі зменшенням виникнення багатьох видів раку, в тому числі молочної та підшлункової залози, стравоходу, яєчників, простати і шкіри рак. Дослідження також показало, що люди, які вживали продукти, багаті поліфенолом під час терапії раку грудей, рідше були схильні до рецидивів. Новий протираковий ефект поліфенолів пояснюється їх антиоксидантними властивостями, які захищають клітини ДНК від процесів окислення і від дії канцерогенів. Речовини знищують ракові клітини і перешкоджають їх поширенню.

За матеріалами: oncc.ru

Запишіться до лікаря онлайн

    Вкажіть дату народження