Чоловіки, що дозволяють собі в день випити стандартну порцію газованої води, знаходяться в групі ризику розвитку агресивних форм раку простати, згідно з висновками шведських вчених. Так, якщо людина споживає щодня по 330 мілілітрів солодкого напою, ймовірність раку підвищується приблизно на 40%, говорить Ізабель Дрейк з Лундського університету, передає Sky News. В цілому в рамках дослідження аналізу піддався стан більше 8000 чоловіків 45-73 років. За ними стежили в середньому 15 років. Виявилося, раціон чоловіка взагалі сильно впливав на його здоров’я. Так, велика любов до рису і пасти підвищувала на 31% ризик розвитку форм раку простати, які зазвичай не вимагають лікування зовсім. А споживання солодких пластівців і мюслі – на 38%. Ці висновки вдалося зробити, адже учасники дослідження проходили регулярні перевірки і вели щоденник прийому їжі. Вчені настійно рекомендують скоротити споживання заявлених продуктів. До речі, є підстави вважати, що гени по-різному реагують на дієти. Ймовірно, для осіб з групи ризику необхідний певний раціон, заснований на їх генетичних особливостях. Також раніше вчені встановили: іммігранти з Китаю і Японії стикалися в США з раком простати частіше, ніж їх ровесники, що залишилися вдома.

За матеріалами: oncc.ru

Запишіться до лікаря онлайн

    Вкажіть дату народження