Причини утворення міоми погано зрозумілі, але імовірно статеві стероїдні гормони і фактори росту відіграють важливу роль в хворобі. При цьому відомо, що серед темношкірих жінок, зустрічається в 2-3 рази частіше. Дослідження Бостонського університету/ США / проводилося серед 59 тис. темношкірих американських жінок, оскільки відомо, що афроамериканки отримують з харчуванням менше кальцію, магнію і фосфору, на відміну від білих жінок. Медики вивчили антиоксидантний вплив молочних продуктів на зміну роботи ендогенних статевих гормонів в жіночому організмі.

Протягом 10 років огляду було зареєстровано майже 6 тис.випадків міоми матки. Гінекологи помітили, що високі рівні молочних продуктів в раціоні харчування зменшують ймовірність захворювання. Ризик утворення фіброзної пухлини був скорочений на 30% серед тих жінок, які їли в день по 4 або більше порцій молочних продуктів. Високі рівні споживання кальцію і фосфору також були пов’язані зі зменшенням ризику пухлини. Хоча точний механізм позитивного ефекту складу молочних продуктів на захворювання залишається неясним, фахівці вважають, що їх регулярне вживання може захистити жіноче здоров’я завдяки зниженню процесу клітинної проліферації або поділу клітин пухлини.

Запишіться до лікаря онлайн

    Вкажіть дату народження