Жінки з раком молочної залози, які вживали кілька алкогольних напоїв за тиждень до свого діагнозу, мали трохи менше шансів померти від раку, за даними дослідження, яке досліджувало ново-діагностованих пацієнтів протягом 11 років. Помірне вживання алкоголю до і після установки діагнозу рак молочної залози, було прив’язано до поліпшення здоров’я серця і зменшення смертності від раку без причини. Дослідники опитали близько 23000 жінок, у яких був діагностований рак молочної залози, про їх питних звичках, фізичних вправах і використанні гормонів до установки їх діагнозу. Близько 5000 з цих жінок були обстежені ще раз і опитані про їх дієту і спосіб життя кілька років по тому. Вчені виявили, що жінки, які повідомили про те, що пили 3-6 алкогольних напоїв на тиждень до того як захворіли на рак, мали на 15% менше шансів померти від цього захворювання протягом 11 років після постановки діагнозу, в порівнянні з непитущими. Тим не менш, не було ніякого зв’язку між алкоголем, вживаним перед установкою важкого діагнозу і виживаністю після раку молочної залози. Проте, дослідження показали, що регулярне вживання алкоголю у великих кількостях підвищує ризик розвитку раку молочної залози у жінок. Одним з можливих пояснень для нових висновків може бути те, що алкоголь привертає жінок до менш небезпечної форми раку, що робить їх виживання краще, ніж в середньому у непитущих жінок. Або жінки, які п’ють помірно, можуть вести більш здоровий спосіб життя в цілому, ніж непитущі або сильно п’ють.

Запишіться до лікаря онлайн

    Вкажіть дату народження