Кількість пацієнтів з діагнозом рак кишечника з кожним роком значно зростає. Більш того, збільшується число людей молодше 55 років, яким ставиться такий діагноз — це встановило Американське товариство по боротьбі з раком. Про те, які продукти можуть впливати на розвиток онкології і чим їх замінити — читайте в статті. Можна виділити цілий пласт шкідливих продуктів, які можуть значно збільшувати швидкість розвитку онкології.
Найбільш шкідливі продукти
Салямі, бекон, ковбаси та шинка
Всі ці продукти відносяться до категорії обробленого м’яса. У 2015 році Американське товариство по боротьбі з раком разом з лікарями класифікували його як одну з причин раку через нітритів, які вводяться всередину для збільшення терміну придатності. Коли люди смажать бекон, сосиски або салямі (наприклад, під час походів на багатті або додають до страв), з’являються канцерогени, які стимулюють ризик росту ракових клітин. Вважається, що безпечною дозою є 70 грам в день. Але краще замінити ці продукти іншими, наприклад, авокадо або грибами.Алкоголь
Про шкоду алкоголю говорять у всіх сферах, ця не буде винятком. В організмі людини він стає ацетальдегідом, що пошкоджує клітини, що стає підвищеним ризиком для розвитку раку. У світі зараз популярними стають безалкогольні напої, наприклад, безалкогольне пиво або вино, тому можна насолоджуватися улюбленими стравами без обмежень.Яловичина і червоне м’ясо
Проблеми можуть виникати під час надмірного вживання таких продуктів як яловичина, баранина або свинина. При надмірному вживанні може страждати слизова кишечника.Солодкі безалкогольні напої
Як і з іншими продуктами, тут важливо зберігати міру. Надмірне вживання призводить до зайвої ваги, що значно підвищує ризик захворювання на рак. Краще замінити такі напої водою, молоком, несолодким кавою або чаєм. Торти, сухі сніданки, шоколад і цукерки Всі ці продукти негативно впливають на організм, так як володіють високим рівнем цукру. Прямого зв’язку між ними і раком не виявлено, однак, підвищений рівень цукру призводить до діабету. Як наслідок, знижується імунітет, підвищується кількість канцерогенів, тому ракові клітини збільшуються. Краще замінити ці продукти джерелами клітковини, наприклад, консервованими або свіжими овочами. Продукти, які некритично впливають на стан організму, але які краще обмежити Є окрема категорія продуктів, яка не є повноцінним фактором ризику, але яка може негативно позначатися на здоров’ї людини.Такими, наприклад, є:
- жувальна гумка;
- арахіс і арахісове масло;
- неякісна вода;
- ароматизовані йогурти;
- білий хліб.
Профілактика онкології
Звичайно, правильне харчування є головною запорукою хорошого стану організму. Однак мало просто відмовитися від улюблених продуктів, важливо також проводити правильну профілактику онкології і берегти своє здоров’я.Важливо дотримуватися кількох порад:
- Не вживайте тютюн.
- Дотримуйтесь здорової дієти.
- Підтримуйте здорову вагу фізичну активність.
- Захищайте себе від сонця.
- Захищайте себе від вірусних інфекцій за допомогою щеплень.
Методи лікування раку в онкоцентрі Інновація



