Содержание

Чому споживання цукру має значення
Щонайменше 10 різних видів раку, включаючи рак молочної залози, рак ендометрія та рак товстої кишки, пов’язані з ожирінням. З часом регулярне вживання занадто великої кількості цукру може призвести до збільшення ваги, що, своєю чергою, може підвищити ризик розвитку раку. Тому розумно стежити за споживанням цукру. Міжнародна асоціація кардіологів рекомендує наступні добові норми додавання цукру:- Жінки: не більше шести чайних ложок (25 грамів);
- Чоловіки: не більше дев’яти чайних ложок (36 грамів).
Чи володіють натуральні підсолоджувачі будь-якими поживними властивостями?
До числа найбільш поширених натуральних підсолоджувачів, представлених сьогодні на ринку, відносяться:- нектар агави;
- тростинний цукор (порошкоподібний, гранульований або неочищений, також званий турбінадо);
- кокосовий цукор;
- кукурудзяний сироп (і його більш оброблена форма, кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози);
- фінік;
- мед;
- кленовий сироп;
- патока.

Необроблені підсолоджувачі не обов’язково краще оброблених
Ви також можете подумати, що необроблені підсолоджувачі в певному сенсі “кращі” або “здоровіші”, ніж їх більш рафіновані брати. Але це не обов’язково так. Весь цукор містить калорії. Неважливо, звідки вони беруться. Сирий мед може бути зроблений бджолами й вважатися “необробленим”, а кленовий сироп може бути отриманий з дерев, але в ньому все одно є калорії. Немає жодного підсолоджувача, який був би кращим за всіх інших.Що потрібно знати про штучні підсолоджувачі
Штучні підсолоджувачі – це синтетичні замінники цукру, створені в лабораторії. У деяких з них мало калорій, в той час як в інших їх взагалі немає. Попри це рекомендується обмежити або взагалі уникати вживання цих продуктів. Деякі дослідження, проведені на лабораторних тваринах, виявили зв’язок між штучними підсолоджувачами та раком. І хоча немає доказів того, що штучні підсолоджувачі викликають рак, краще уникати їх або вживати в помірних кількостях.До поширених штучних підсолоджувачів відносяться:
- Ацесульфам калію;
- Аспартам;
- Сахарин;
- Сукралоза;
- Ксиліт.
Як щодо стевії?
Як альтернатива цукру, стевія потрапляє в”сіру зону”. Технічно, вона виробляється з рослини, тому не є штучною. Але в ньому також немає калорій. І це повинно зробити його кращим вибором, чи не так? На думку досліджень дане твердження не обов’язково вірно. Проблема підсолоджувачів з нульовою та низькокалорійною добавкою полягає в тому, що вони часто у багато разів солодші за справжній цукор. Вживання їх може змінити вашу толерантність до солодкого і змінити все ваше уявлення про нього. Це може привести до того, що в гонитві за солодким ви будете споживати навіть більше цукру, ніж зазвичай. А це, в свою чергу, може перешкодити вашим зусиллям зі зниження ваги.Який підсолоджувач слід вибрати?
Якщо штучних підсолоджувачів краще уникати, калорійність цукру слід обмежити, і навіть стевія може викликати у вас підвищену тягу до солодкого, що Вам слід додавати у свою каву? Цукор є цукор. І будь-який інгредієнт, в кінці якого стоїть буква” – ose”, означає, що в ньому присутній цукор. Тому уважно читайте етикетки на продуктах, які ви розглядаєте, щоб зрозуміти, звідки береться джерело солодощі. Потім приймайте відповідні рішення”.Методи лікування раку в онкоцентрі Інновація