Після того, як пацієнтці був поставлений діагноз і призначено лікування раку молочної залози, види їжі, які вона споживає, можуть зробити істотний вплив на її виживання в довгостроковій перспективі. Нове дослідження показало, що жінки, які споживають більше молочних продуктів з високим вмістом жирів після діагностики раку молочної залози, мають набагато більше шансів померти від рецидивів захворювання через кілька років. Корови здатні давати молоко під час вагітності, сказала провідний автор дослідження доктор Кендіс Кронке. Це призводить до збільшення рівня естрогену в молочних жирах. У природі вагітні корови здатні виробляти молоко тільки після того, як їх телята народжуються. У той час як молочні продукти з високим вмістом жиру, як правило, містять велику кількість естрогену, молочні продукти, в яких жир був видалений – такі як знежирене молоко або 1 і 2-х процентне молоко – ефективно знижують рівні естрогену. Дослідники переглянули дані про 1893 жінок з раком молочної залози приблизно за два роки до початку дослідження. Кожна учасниця заповнила анкету про харчові пристрасті, і 1513 учасниць заповнили наступні анкети шість років по тому. В цілому, учасники спостерігалися в середньому протягом 12 років. В анкеті жінкам поставили запитання про їх споживання молочних продуктів, їх кількість і типи. З відповідями на ці питання, дослідники змогли класифікувати кожну жінку на групи. “З точки зору загального споживання молочних продуктів, ми не виявили в цілому сильну зв’язок з раком”, – сказала Кронке. “Але для жінок, які споживали молочні продукти з високим вмістом жиру, був підвищений ризик смерті від раку грудей”.

Схожі новини

Залишіть заявку і ми Вам передзвонимо

    Вкажіть ваш email

    Вкажіть дату народження

    Запишіться до лікаря онлайн