За статистикою, рак молочної залози є найпоширенішим типом онкології серед жінок-більше 16% випадків захворювання на рак у жінок припадає саме на рак грудей. Причини його виникнення різноманітні і до сих пір точно не визначені-більшість існуючих теорій являють собою лише набір гіпотез, основним висновком з яких можна вважати твердження, що рак грудей викликається цілим комплексом причин, серед яких особливо виділяють звички харчування, надмірна вага, нездоровий спосіб життя і вік. В останні роки в питаннях профілактики раку молочної залози, фахівці все більше уваги приділяють звичкам харчування, оскільки саме з ними пов’язані багато інших факторів, що підвищують ризик розвитку раку молочної залози: неправильне харчування, вживання в їжу великої кількості насичених жирів провокує появу зайвої ваги. Крім того, як показує багаторічний досвід дослідників неправильне харчування майже завжди пов’язане з малорухливим способом життя, і нерідко супроводжується курінням і вживанням алкоголю. У зв’язку з цим заклики американських вчених звернути увагу на раціон харчування виглядають актуальними і своєчасними. До того ж, вони підкріплені статистикою нового дослідження, в якому вчені вивчали вплив деяких продуктів харчування на шкалу ризику розвитку раку грудей. Виявилося, що жінки, в чиєму раціоні у великих кількостях присутні омега-3 жирні кислоти, на 14% менше ризикують захворіти на рак грудей. Звернули увагу експерти і на важливість присутності в щоденному раціоні лікопіну-потужного антиоксиданту, чия здатність протистояти руйнівним діям вільних радикалів доведена десятками інших досліджень. Таким чином, в меню тих, хто піклується про своє здоров’я і бажає не допустити розвиток раку грудей обов’язково повинні бути присутніми жирні сорти риби (як основне джерело омега-3 жирних кислот) і помідори і їх похідні (як продукти

Запишіться до лікаря онлайн

    Вкажіть дату народження