Не так давно вченими було встановлено те, що продукти, в яких присутня багато антиоксидантів, такі як селен і вітаміни С і Е, є свого роду профілактикою раку підшлункової залози. Доктор Ендрю Харт з Медичної школи Норвіча зазначив, що вони надають захищають дію від вільних радикалів.

Після проведеного аналізу раціону 23500 чоловік у віці від 40 до 74-х років було встановлено, що рак з’явився у 49 осіб, що підтвердило теорію про антиоксиданти і їх вплив на організм. Також була створена ще одна контрольна група з 4000 чоловік.

При детальному аналізі було встановлено, що ті, хто приймав багато селену, в 50-ти % випадків уникали виникнення раку. А при збагаченні раціону вітамінами С і Е, захист організму збільшувалася ще на 67 %. Розрахунок проводився виходячи тільки з продуктів харчування.

Таким чином, вченими був знайдений список продуктів, які можуть захистити від раку. У цьому списку цитрусові, солодкий перець, червоні ягоди, насіння, горіхи, рослинні масла, риба, м’ясо, яєчний жовток і злаки. Також за допомогою незалежних досліджень було встановлено, що селен і вітамін Е у великій кількості можуть, навпаки, стати причиною раку.

За матеріалами: oncc.ru

Запишіться до лікаря онлайн

    Вкажіть дату народження