Скорочення споживання продуктів з сіллю на зразок бекону, хліба, пластівців знизить ризик раку шлунка. Таку рекомендацію озвучив Всесвітній фонд дослідження раку, передає BBC. Організація закликає не тільки урізати сіль в своєму раціоні, але і змінити маркування продукції, зробивши її більш ясною.

Таким чином тільки в одній Британії можна було б запобігти кожному сьомому випадку раку шлунка. Відомо, що, захоплюючись сіллю, людина ризикує заробити гіпертонію, хвороби серця та інсульт. Але тепер фахівці заговорили і про рак.

Рекомендований рівень споживання солі-6 грамів на день (приблизно чайна ложка). Але в реальному житті люди з’їдають набагато більше. Як підкреслює керівник Всесвітнього фонду, Кейт Мендоза, багато випадків раку виявляються вже на пізній стадії. Тому в даному випадку запобігти, дійсно, простіше, ніж лікувати.

Крім урізання солі, експерти рекомендують зробити упор на фрукти і овочі. Готові ж продукти потрібно перевіряти на кількість солі в складі. Фонд хоче ввести нове маркування: Зелена мітка – в продукті мало солі, жовта – середній вміст, а червона – багато.

За матеріалами: oncc.ru

Запишіться до лікаря онлайн

    Вкажіть дату народження