Більшість випадків раку простати діагностуються на ранній стадії, коли пухлина не встигла поширитися на інші частини свого тіла.

Ймовірність того, що рак простати в кінцевому підсумку поширитися і стане серйозною загрозою для життя, залежить від багатьох факторів, в тому числі, яке лікування отримує пацієнт і як він стежить за своїм здоров’ям. Те, що він їсть, також може відігравати певну роль. Нові дослідження показують, що чоловіки, які дотримуються дієти з високим вмістом насичених жирів (наприклад, жирів з м’яса, вершкове масло, вершки) мають підвищений ризик смерті від раку простати.

Дослідники оцінили стан здоров’я чоловіків, перш ніж вони були діагностовані з раком простати. Вчені зосередилися на дієтах чоловіків після діагностики, щоб отримати більш ясну картину того, як харчування людини може вплинути на його здоров’я і перспективи лікування раку. Всього дослідники зібрали дані про 4 577 чоловіків з ранньою стадією раку простати. Раз на чотири роки добровольці заповнили докладні анкети.

За 8 років випробувань 315 осіб померло від раку, і 1 064 – від інших причин. Ризик смерті при цьому був нижче для чоловіків, які їли багато рослинних жирів (наприклад, з горіхів, авокадо, оливкова олія), в порівнянні з чоловіками, які їли більше тваринних жирів (наприклад, жир з м’яса, вершкове масло і сало) і вуглеводів.

Овочі також є гарним джерелом антиоксидантів та інших поживних речовин, які можуть мати протираковий ефект. Численні дослідження показали, що дієта, багата рослинними жирами і з низьким вмістом тваринних жирів, корисна для серця і загального стану здоров’я.

 

За матеріалами: oncc.ru

Запишіться до лікаря онлайн

    Вкажіть дату народження