Італійські вчені встановили, що дієта, багата часником, цибулею і спорідненими рослинами, істотно знижує ймовірність виникнення злоякісних новоутворень.

Однак готувати часник слід по-особливому – при звичайному способі приготування зубки часнику досить протягом 45 секунд підсмажувати або варити, щоб овоч втратив властивість пригнічувати ракові клітини. Зберегти активність часнику можна, якщо перед тепловою обробкою зубки нарізати або видавити, а потім залишити на десять хвилин. Ферменти, залишаючи пошкоджені клітини, вступають в реакцію з повітрям і утворюють речовину, яка зміцнює антиопухлинний імунітет, пише podrobnosti.ua.

У часнику багато вітаміну А (він корисний для зору, здоров’я шкіри і слизових оболонок), вітаміну РР (рятує від безсоння і депресії), вітаміну D (необхідний для засвоєння кальцію і фосфору) і вітамінів групи В (покращують волосся і шкіру). Але головне багатство часнику-речовина алліін, що надає цьому овочу гостроту і специфічний запах. Сам по собі алліін не приносить особливої користі, але як тільки ви починаєте різати, тиснути або жувати часник, речовина перетворюється в алліцин — природний антибіотик, здатний впоратися із запаленнями, придушити розмноження хвороботворних бактерій, підвищити імунітет і захистити від інфекцій і вірусів.

Запишіться до лікаря онлайн

    Вкажіть дату народження