Існує можливість знизити ризик захворювання на рак завдяки правильному харчуванню

Дослідження виявили зв’язок між харчуванням і раковими захворюваннями. Неправильне харчування є основною причиною виникнення безлічі видів цього захворювання, таких як: рак шлунка, прямої і товстої кишки, печінки, підшлункової залози, нирок і простати. Харчування може здійснювати як позитивний, так і негативний вплив. Раціон, одночасно містить канцерогени і речовини викликають рак, може нести серйозну загрозу в разі їх неправильного зберігання або приготування. З іншого боку, канцерогенний вплив деяких продуктів може стати безпечним при правильному їх приготуванні. Токсичні хімікати, які викликають рак, шляхом руйнування клітин, називаються окислювачами. Деякі поживні речовини або листя, квіти, фрукти, цибулини і насіння деяких рослин, які використовуються в кулінарії для додання аромату, містять корисні речовини, які захищають клітини від окислювачів. Такі продукти називаються антиокислювач.

Зверніть увагу! Використовуйте різні спеції.

Частіше використовуйте приправи, ароматичні і антиканцерогенні овочі, такі як: цибуля, часник, м’ята, петрушка, розмарин, імбир, солодкий базилік, кмин, кріп і т.д. Деякі речовини, що містяться в цибулі-порее, цибулі, часнику і т.д., зміцнюють імунну систему, прискорюють очищення від канцерогенів, утворюють ферменти, що пригнічують швидке розмноження ракових клітин, знижують рівень холестерину і сприяють нормалізації артеріального тиску. Крім цього, науково доведено, що часник вбиває бактерії, що сприяють розвитку виразки шлунка, і захищає від безлічі видів ракових захворювань, здебільшого, від раку шлунка. Рекомендується вживати 2-3 зубчики часнику в день. Застереження! Рак може бути відвернений при належному харчуванні і утриманні від куріння, так як харчування одна з основних причин виникнення безлічі видів ракових захворювань, таких як: рак шлунка, прямої і товстої кишки, печінки, підшлункової залози, нирок і простати.

Дії необхідні для профілактики ракових захворювань:

Споживання овочів і фруктів грає дуже важливу роль в профілактиці раку. Шанси захворіти у тих, хто споживає мало овочів і фруктів, в 2 рази вище, в порівнянні з тими, хто вживає їх в достатній кількості. Включення в раціон фруктів запобігає виникненню раку легенів, стравоходу, слизової оболонки рота, підшлункової залози, шлунка, кишечника, прямої кишки, сечового міхура і горла. Вживайте 2-4 порції овочів, салату або овочевих страв і 3-4 порції фруктів в день.

Продукти, що знижують ризик захворювання на рак.

Овочі:

Бобові:

Фрукти:

Сухофрукти:

Хлібні злаки:

Інші продукти тваринного походження:

Продукти, що підвищують ризик захворювання на рак:

Запишіться до лікаря онлайн

    Вкажіть дату народження